TÜRK KAHVESİ
Türk kahvesinin kültürümüzdeki yeri çok ayrı. Dünyanın tüm kahveleri birleşse bir fincan köpüklü Türk kahvesine değişmeyiz. İşte bu yüzden kırk yıl hatrı vardır. Köpüğüyle çekicilik kazanıp, kokusuyla büyüleyen ve Osmanlı Devleti zamanından beri Türklere has sunumuyla ilgi odağı olan, sohbet ortamlarının olmazsa olmazı Türk Kahvesi keyfi bir başkadır. Kendine has bir tadı, kokusu ve sunumu olan nadir kahvelerden olan Türk Kahvesi, sizlere Bricks Coffee’de en taze haliyle sunuluyor. Müşteriler aynı zamanda kahvenin kavrulma ve öğütülme aşamalarını izleme fırsatı yakalıyor.
Kahve gününüzde değilseniz Bricks Coffee’de müşterilerimiz için 10 çeşit bitki çayı da tercih edebiliyor.
YÖRESEL (SİNGLE ORİGİN) KAHVE ÇEŞİTLERİ
Ethiopia, Colombia, Kenya gibi dünyanın farklı yerlerinden gelen kahveler; yenilikçi demleme teknikleri kullanılarak müşterilerin beğenisine sunuluyor.
ETHIOPIA SİDAMO
Etiyopya’nın zengin aromalı ve zengin gövdeli kahvesi, soluğunuzdan zihninize kazıyacağı meyve kokularıyla, sadece zindelik vermekle kalmaz. Farkında olmadan çıkacağınız tropik yolculukta size rehberlik de eder!
KENYA AA
Turunçgiller sevenler, zengin gövdesi ve zengin aroması ile Kenya kahvesini keşfedin. Kenya’nın koku hafızanızda kalıcı bir yer edinecek olan muhteşem kahvesi, yüksek asiditesine rağmen çekirdek kalitesiyle her damak zevkine hitap eder.
COLOMBIA SUPREMO
“Tatlı kahve” sevenlerdenseniz Colombia kahvesine bayılıyor olmalısınız! Genelde meyvemsi, asiditesi yüksek, yoğundokuludur ve kompleks lezzetler içerir.
3. NESİL KAHVE DEMLEME EKİPMANLARIMIZ
Hario v60, Japan Syphon, Cold Brew Bricks Coffee’de bulabileceğiniz nitelikli kahvelerden.
SYPHON
Kahve demlemenin görsel anlamda en ilginç yöntemidir. Syphon kahve demleme, genleşmeden dolayı, buhar basıncının ısınmış suyu bir hazneden, kahvenin bulunduğu diğer hazneye itmesiyle demlenir. Yeterli süreye ulaşınca, ısı kaynağının kapatılmasıyla sistem soğur ve kaybolan basınç nedeniyle demlenmiş kahvenin tekrar ilk hazneye geri emilmesi ile demlenme sonlanır. Demleme zaman alsa da bu durum seremoninin en cazip yanıdır. Bu demleme tekniği ile berrak, içimi hoş, güçlü aromalı bir kahve elde edilir.
COLD BREW
Özellikle Japonya, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletlerinde çok popüler olan bu demleme yöntemi geleneksel metotların aksine soğuk su ile uzun sürede demlenmesinden dolayı hafif gövdeli, kompleks ama yumuşak, asiditesi düşük ve bir o denli tatlı bir kahve sunmaktadır. Kahve yaklaşık 12 saatte demlenmektedir.
HARIO V60
HARİO V60 demleme yöntemini filtre kahve makinelerinden ayıran en önemli özellik su ısısını, su ile kahvenin eşit şekilde karışmasını daha kontrollü sağlaması ve kahvenin sahip olduğu özellikleri daha belirgin bir şekilde ortaya çıkarmasıdır. Berrak, doygun ve lezzetli bir kahve için kesinlikle deneyin.